© 2024. All rights reserved.

ALLE GEGEN ALLE

Mural


ink on wall

Located in Rotterdam

2021


ALLE GEGEN ALLE. Mural for the exhibition 'Real Humans' at Murals INC Rotterdam.

In an 8 hour performance Willehad Eilers / WayneHorse created the mural 'Alle Gegen Alle'. A fighting scene of ernormous dimension in which any orientation of parties clashing is fading, giving way to a chaos of individuals stomping and punching left and right.

Review by Roos Van Zoelen / Mister Motley
"Wanneer je direct met je neus voor een muur staat zie je niet zoveel, je ziet met een beetje geluk een fragment van dat wat er staat afgebeeld. Het is pas wanneer je naar achter loopt dat er een voorstelling voor je ogen verschijnt. Toen ik voor het werk ‘allen gegen allen’ van Wayne Horse (alias van Willehad Eilers) stond, was dit precies wat ik ervoer. Hoe meer afstand ik nam (en dus ook hoe meer ik de kantoorruimte intrad) hoe meer de vlakken en lijnen transformeerden in figuren die mij een schouwspel toonden. Een schouwspel waarbij twee partijen met elkaar in worsteling zijn, wie aan de winnende hand is blijft onduidelijk, wie überhaupt de verschillende partijen zijn blijft open voor interpretatie. Maar dat deerde me niet. Ik liep nog wat stappen verder naar achter.

Politiemannen/-vrouwen, prostituees en gigolo’s, mariniers, een SWAT-team? Allemaal als reuzen in uniform, of zo goed als naakt op een pet en een Playboy-string na. Is het een arrestatie of een orgie? En waar bevindt het zich? De figuren komen uit rioolrasters kruipen terwijl de hoge bomen en vogels mij vertelden dat het eerder in een bos of natuurgebied plaatsvindt. Wie valt wie aan en wie is er aan de winnende hand?
Het is spannend; een dynamische, desoriënterende puzzel die je van alle kanten tegelijkertijd aantrekt en aanvalt. Het enorme formaat van het werk versterkt dit alleen maar, ik voelde me klein (niet te verwarren met gekleineerd), ik voelde me een toeschouwer van een titanenstrijd, gecomprimeerd tot 1 grote muur van een architectenbureau."